Drevený obklad do kuchyne {v spolupráci s Balakryl}


Ja viem, že sa u mňa tento týždeň roztrhalo vrece s DIY postupmi :-) Tento si však nemôžem nechať pre seba, lebo naň dostávam príliš veľa dotazov na Instagrame... 
Začiatkom roka som sa definitívne rozhodla, že sa viac nemôžem dívať na červené obkladačky v kuchyni. A keďže ju máme prepojenú s obývačkou, neustále mi to udieralo do očí. Kuchyňu sme prerábali pred ôsmymi rokmi a tak už nebol dôvod váhať. Drevený obklad ma vždy lákal. Vidieť ho môžete vo všetkých švédskych, nórskych domovoch a dokonca aj v štýle french farmhouse má svojich priaznivcov. Zároveň tento obklad predstavoval najjednoduchší spôsob, ako si vynoviť kuchyňu. Však sa poďte pozrieť na postup:


1. Obkladačky si dôkladne umyjeme a odmastíme. Drevený obklad totiž budeme lepiť.

2. Tatranský profil (z neho sme obklad robili) si napílime na požadovanú dĺžku.

3. Profil spájame a zároveň lepíme.

4. Po dôkladnom vysušení lepidla si malými klinčekmi prichytíme okrasnú lištu okolo celého obkladu.

5. Vytmelíme prípadné medzery.

6. Obklad natrieme farbou Balakryl UNI - ja som si opäť namiešala vhodný odtieň z krémovej a bielej. Farbu v plechovke si dobre premiešame.Táto farba je tepelne odolná, stálofarebná a bez zápachu. Farbu nanášame v tenkých vrstvách, ktoré lepšie schnú, tvrdnú a nepodliehajú rôznym defektom (praskanie, stekance, odlupovanie,...). Po každej vrstve necháme náter dôkladne preschnúť. Nemusíte sa vôbec obávať, táto farba je rýchloschnúca. Ja som aplikovala celkovo 3 vrstvy.

Ako štvrtú vrstvu som použila lak POLYUREX, ktorý odpudzuje vodu. Lakovaný povrch je tak chránený pred praskaním a olupovaním. Rovnako, ako farba je rýchloschnúci, čo vám umožní projekt zrealizovať vo veľmi krátkom čase.

EXTRA TIP: keďže obklad v kuchyni mám aj poza elektrický sporák, vždy pri varení používam tepelnú ochranu, aby som zabránila možnosti vzniku požiaru!!!


Malý projekt, ale veľká zmena! Čo poviete?

Majte krásny deň, Alexandra


{ tento príspevok vznikol v spolupráci so značkou Balakryl, ale ako vždy, spolupracujem iba so značkami ktoré naozaj kupujem a podporujem }


Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...