Nové ruže do záhrady


Ako som si bola minulý týždeň pre jedny z posledných ruží na záhradu, tak už myslím na budúcoročnú sezónu. Vo vidieckej záhrade ruží nikdy nie je dosť a preto som si ešte na narodeniny objednala 3 popínavé ruže a jednu parkovú.

Tentoraz som kupovala ruže na stránke Pharmarosa.sk . Vedela som presne, aké odrody ruží by som chcela. Na zozname som ich už mala dlho. Niektoré boli žiaľ už vypredané a preto som košík mierne upravila. Parkovú ružu "Bouquet Parfait" som kupovala čisto iba kvôli zvýhodnenému poštovnému :-) Dúfam, že ma farebne nesklame. Pri ružiach mám najradšej ružovo-marhuľovú farbu a tiež krémovu.

Aby som sa vrátila späť ku objednávke, pretože to vás bude zaujímať :-) Bola vybavená veľmi rýchlo, cca do týždňa som ruže mala doma. Poštovné je vyššie, ale viete si ho ponížiť počtom ruží. Rastliny prišli ukážkovo zabalené v špeciálnej krabici, v ktorej boli pekne uchytené. Zem držala v kvetináčoch a bola primerane vlhká. Ruže vyzerajú byť zdravé ♥ Fotky pripájam iba mobilové. Žiaľ som nemala čas to špeciálne fotiť...

Odrody som okrem spomínanej parkovej zvolila tieto:




Sú to všetko popínavé a rambler ruže vhodné ku pergole a domu. Chvíľku ale potrvá, kým vyrastú.

Majte sa zatiaľ pekne, Alexandra

PS: Na fotkách môžete mimochodom vidieť David Austin ružu - A Shropshire Lad.


 






Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...