Kvetináče Berg`s Potter SIMONA

{reklama na vlastný eshop PEMBERLY}

Nedávno som vám sľúbila napísať niečo viac o novej značke u nás v Pemberly. Je ňou dánska rodinná firma Berg`s Potter. Priznám sa, že pre mňa bola nová, nikdy som o nej nepočula. Sem-tam som zahliadla kvetináče na fotkách zo švédskych interiérov, nenapadlo ma však pátrať po výrobcovi. Až do tejto zimy, kedy som hľadala nové značky do portfólia Pemberly. V prvom rade sa snažím prinášať také, ktoré na našom trhu zatiaľ nie sú. Poďte si prečítať príbeh jednej z nich...

Počas 2. svetovej vojny sa zakladateľ Victor Berg rozhodol založiť obchod v Kodani a priniesť trochu života a farieb do ľudských duší. Kvety v starej keramike si čoskoro získali srdcia ľudí a Viktor Berg otvoril ďalšie dva obchody, kde mu pomáhali jeho deti. Niekoľko rokov neskôr to boli práve oni, kto prišiel s nápadom vyrábať dnes ich ikonické kvetináče. Ich záujem o históriu a argeológiu ich pri ich potulkách po škandinávskych zámkoch a hradoch priviedol k návrhu prvého COPENHAGEN kvetináča. Konkrétne to bolo v starom záhradnom domčeku, kde objavili tento elegantný typ kvetináča. V nezmenenej podobe ho vyrábajú dodnes. Následne sa spojili s toskánskymi výrobcami terakotových kvetináčov, kde sa stále aj vyrábajú.

U mňa dnes môžete vidieť ich najromantickejsí model SIMONA. Objavili ho na blšom trhu v Paríži. Práve tam bol populárny v rozmedzí rokov 1820-1860. Volajú ho tiež "La Petite Francaise" ♥

Ďalším modelom je HELENA. Práve tento je v Pemberly najpredávanejší a už sa niektoré veľkosti stihli vypredať. Po Kodani a Paríži prišla inšpirácia z ďalšieho veľkého mesta - z Ríma. Práve tam bol v 19. storočí populárny. Jeho jemné lemovanie však vychádza z klasickej gréckej kultúry.

Každý jeden kvetináč sa u nás predáva ako set s podšálkou. Ich hlavnou výhodou je dierka pre odtok prebytočnej vody. Materiál pre ich výrobu je prvotriednej kvality - na tom si táto rodinná firma dodnes zakladá. Vyrábajú sa vždy v dvoch odtieňoch - ROSA a ŠEDÁ. Tie šedé nie sú vyrábané z betónu, ako to môžete vidieť u niektorých iných výrobcov. Sú preto určené tak do interiéru ako aj do exteriéru a to aj počas zimy. Nuž a keby naše rastliny vedeli hovoriť, tak by určite povedali, že nie je nič lepšie, ako kvalitný terakotový kvetináč.


Dúfam, že sa vám dnešný príspevok pačil a hlavne dobre čítal ♥

Majte sa pekne, Alexandra








Na záver jedna zákulisná fotka, ktorá by vás mohla pobaviť - všetko pri nej bolo samozrejme mokré :-)

Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...