Echinacea do každej vidieckej záhrady

 

{spolupráca so SLOVENSKÉ TRVALKY} 

Včera mi dorazil balíček plný krásnych druhov echinacey. Echinacea je dobre známa trvalka, ktorá sa hodí do každej vidieckej záhrady. Dôvodov na jej pestovanie je hneď niekoľko: 

~ je nenáročná na pestovanie
~ miluje slnko
~ kvitne v lete
~ milujú ju opeľovače
~ hodí sa do vidieckej a aj modernej záhrady
~ univerzálne sa dá kombinovať s inými trvalkami
~ stačí si vybrať svoju obľúbenú farbu, na výber ich je obrovské množstvo
~ je vhodná k rezu

Ja som si ich ná záhradu posadila iba minulý rok. Konkrétne do slnkom zaliateho záhonu, kde im to mimoriadne počas horúcich letných dní svedčí. Dá sa s nimi krásne pracovať, pretože rôzne druhy dorastajú do rôznej veľkosti. Ja som napríklad do stredu posadila odrodu Magnus, ktorá je vysoká a bližšie ku okraju odrodu Sun Seekers Salmon. Nuž a keďže som tento záhon na jar rozširovala, hneď som vedela, že ho budem chcieť doplniť o viac týchto trvaliek. Siahla som tentoraz po odrode Sun Seekers Rainbow, ktorá mení farbu od ružovej až po marhuľovo-oranžovú. Rozhodla som sa tiež vytvoriť ďalšiu skupinku odrody Alba. Ja osobne preferujem túto trvalku sadiť v skupinke po troch, aby v záhone vytvorila jeden väčší trs, ktorý tam môže dominovať.

Vy už na záhrade echinaceu pestujete? Ktoré farby sa vám páčia najviac? V eshope Slovenské trvalky majú tak široký sortiment farieb a tvarov, že si každý príde na svoje. Nakupovať môžete TU.

Majte pekný víkend, Alexandra


Slovenské trvalky vás tiež pozývajú na deň otvorených dverí ich okrasnej škôlky.

"Ak túžite mať doma prekrásny vytrvalý kvetinový záhon, najlepšou cestou ako získať nápad a inšpiráciu je návšteva predajnej výstavy priamo na pestovateľskej ploche. Uvidíte a budete mať možnosť si zakúpiť sortiment rastlín, ktoré pestujeme a ktoré v záhradách fungujú. Zdarma poskytneme odborné poradenstvo na vaše otázky."

Dátum akcie:  PIATOK 16.7.2021 - 9:00 - 17:00

              SOBOTA 17.7.2021 - 9:00 - 14:00

Viac informácií získate TU.





Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...