Záhon plný narcisov


... prvý rok svojej existencie. Do ďalších rokov to však vyzerá sľubne, čo myslíte? Narcisy som dlho vo svojej záhrade odmietala. Veď predsa žlté kvety neprichádzajú do úvahy :-) Až pred rokom som si uvedomila, ako dokážu záhradu na jar oživiť a to hneď od jej začiatku.

V záhone v tomto čase zatiaľ nič nekvitne a preto sú narcisy veľmi vítané. Je to odroda Replete, ktorá kvitne trochu skôr. Na jeseň som ich kúpila v Lidl. Boli balené po 2,5 kg a stáli iba pár eur. Tento rok budem mať opäť oči na stopkách - chcela by som ich posadiť pred dom na ulicu. Niečo v štýle anglického parku - ostrovčeky v trávniku.

V tomto záhone som zvolila trochu inú schému výsadby. Zvyčajne sa narcisy sadia v skupinách po viac kusov cibuliek pri sebe. Keďže som tento záhon chcela mať zakvitnutý celý, tak som ich vysadila po jednej cibuľke kde tu. Škoda, že sa mi to na fotkách nepodarilo zachytiť také, aké to v skutočnosti je... Keď sa na záhon pozriete z diaľky, celý žiari. Malo to veľký význam ich takto vysadiť! Mám ešte dva ďalšie, kde som však zvolila skupinkový spôsob. V týchto záhonoch mám vysadených aj omnoho viac odrôd. O tých ale nabudúce...

Majte fajn týždeň, Alexandra








2 komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...