Predpestovanie georgín a ďalšie záhradkárske práce

 

Uplynulý víkend bol zoznam záhradkárskych prác skutočne plný. Ako prvé v ňom svietila úloha predpestovania georgín. Táto forma pestovania georgín sa mi veľmi osvedčila. Pomáha mi ich uchrániť pred slimákmi a zároveň predĺžiť dobu ich kvitnutia. Dôvody a postup som minulý rok spísala TU. Tento rok sme si s Miškou opäť objednali georgíny z Fam Flower Farm. Niekoľko sa mi ich tiež podarilo prezimovať. Tento rok však prvýkrát budem mať georgíny aj z Louky kvet, na ktoré som veľmi zvedavá. Oni totiž podľa mojich informácií nepredávajú hľuzy, ale zakorenené rastlinky (vytvorené odrezkami).

V sobotu som tiež odstránila jahody z jedného záhonu. Rozhodli sme sa ich na záhrade viac nepestovať. Ani jeden rok sme z ich nič nemali. Všetko kvôli slimákom... Niekoľko rastliniek som presadila do črepníkov, ktoré budú v sezóne na studni. Verím, že sa im tam bude opäť dariť - pred pár rokmi sme ich tam tiež mali a bolo to super. Zvyšok rastlín putoval ku susedke :-)

V sobotu sa mi tiež podarilo zostrihať posledné ruže a levanduľu. A musím sa vám s niečim priznať - v nedeľu som ledva chodila :-) Nebola som v stave ísť dokončiť plánované úlohy. V pondelok preto ešte rýchlo pôjdem pohnojiť ruže, pretože je už najvyšší čas. V utorok má u nás silno pršať a preto by som tiež rada vyčistila posledný záhon.

Verím, že nám dážď konečne prebudí prírodu a vypukne jarné divadlo ♥ Veľmi sa na to teším...


Majte pekný týždeň, Alexandra


PS: takmer som zabudla - manžel cez víkend urobil časť obrubníkov ku novému chodníku! O tom ale nabudúce...









1 komentár

  1. Saška tie georgíne to je jedna nádhera Teším sa na fotky až pokvitnú.Ja uvažujem že by som si zasadila jahody do závesných kvetináčov,len tak na zobkanie.Jana

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...