Ako natrieť plastové dvere na bielo


Ahojte, biele okná a dvere sú u mňa doma veľkým snom...
Pri prerábaní práčovne som na to už myslela a okno je z vnútornej strany biele. Dvere sme však montovali pár rokov skôr a tak boli z vnútornej strany v odtieni zlatý dub. Zmeniť ich farbu však nie je až tak náročné... teda - je to o niečo náročnejšie na trpezlivosť :-) Najdôležitejšie je totiž dodržiavať časový odstup medzi natieraním jednotlivých vrstiev a ich dôkladné preschnutie.

Postup:

1. Dvere si v prvom rade dobre umyjeme a odmastíme. Postačí nám voda so saponátom.
2. Farbu v plechovke si dôkladne premiešame.
3. Natierame Farbou na plasty Balakryl. Pretože ide o vodou riediteľnú farbu má tú výhodu, že je pružnejšia a dokáže lepšie odolávať popraskaniu vplyvom tepelnej rozťažnosti podkladu ako napríklad syntetické farby. Túto farbu zároveň nie je potrebné riediť.
4. Farbu nanášame v tenkých vrstvách, ktoré lepšie schnú, tvrdnú a nepodliehajú rôznym defektom (praskanie, stekance, odlupovanie,...).
5. Po každej vrstve necháme náter dôkladne preschnúť. Ja som aplikovala tenké 4 vrstvy.

Prajem príjemnú renováciu, Alexandra






{ tento príspevok vznikol v spolupráci so značkou Balakryl, ale ako vždy, spolupracujem iba so značkami ktoré naozaj kupujem a podporujem }

8 komentárov

  1. No to je paráda Alexandra, že i toto ide. Ja mám všetko zvnútra biele a zvonku tiež niečo podobné ako si mala Ty. Pekný deň Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A čo čierny psík? Pĺzne na čierno:-) Máte ho vonku, či aj vo vnútri, kde je všetko biele?
    Ja ladím doma k farbe našich psov:-)
    Alena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) náš psík býva vonku, jedine v zime má dovolené byť v chodbe... pĺzne samozrejme na čierno, ale to nevadí, to je prirodzené. A máme aj bieleho a to sa mi zdá o niečo horšie... A.

      Odstrániť
  3. Prosím Vás, ako to vypadá s dverami po čase? Neodlupuje sa farba? Drží v pohode? Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, áno, všetko je ku dnešnému dňu v poriadku. Dokonca som z vnútornej strany natrela aj okná... Pekný deň prajem. A.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...