Renovácia záhradných lehátok


Toto je presne jeden z tých DIY projektov, ktoré som donekonečna odkladala. Som však rada, že som ho minulý víkend konečne dokončila a lehátka si môžeme užívať. Tu je môj postup, ako na renováciu záhradných lehátok:


1. Ako prvé si odstránime starú látku.

2. Drevo dôkladne prebrúsime jemným brúsnym papierom.

3. Natrieme farbou a vonkajším lakom. Farbu v plechovke si dobre premiešame. Aplikujeme FarbuBalakryl UNI biely. Táto farba vydrží v exteriéri aj niekoľko rokov, je tepelne odolná, stálofarebná a bez zápachu.

4. Farbu nanášame v tenkých vrstvách, ktoré lepšie schnú, tvrdnú a nepodliehajú rôznym defektom (praskanie, stekance, odlupovanie,...).

5. Po každej vrstve necháme náter dôkladne preschnúť. Nemusíte sa vôbec obávať, táto farba je rýchloschnúca. Po prvom nátere je vhodné drevo mierne prebrúsiť a zbaviť ho nerovností, ktoré môžu vystúpiť. Ja som aplikovala celkovo 2 vrstvy.

6. Ako tretiu vrstvu som použila BalakrylVonkajší lak, ktorý odpudzuje vodu a zabraňuje jej prenikaniu do dreva a taktiež zamedzuje rozmerovým zmenám dreva spôsobeným kolísajúcou vlhkosťou. Tento lak je flexibilný a tvorí trvale pružný povrch, ktorý je dôležitý pri výkyve teplôt vo vonkajšom prostredí. Lakovaný povrch je tak chránený pred praskaním a olupovaním. Rovnako, ako farba je rýchloschnúci, čo vám umožni projekt zrealizovať vo veľmi krátkom čase.

7. Ako novú látku som použila staré ľanové vrece, ktoré som rozpárala a rozdelila na dve časti. Každú časť som prešila, aby sa mi koniec nepáral.

8. Následne som ich pripevnila ku konštrukcii pomocou spokovacieho kladiva, ktoré bežne kúpite v obchode.

Celá renovácia bola dokončená v priebehu jedného dňa a ako viete, takéto projekty ja mám veľmi rada...

Majte sa krásne, Alexandra





{ tento príspevok vznikol v spolupráci so značkou BALAKRYL, ale ako vždy, spolupracujem iba so značkami ktoré naozaj používam a podporujem }

3 komentáre

  1. Už len krásne počasie a môžete si ich užívať. Vyzerajú úžasne. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Saso, i ja mam rada ty rychle a tak efektni projekty a DIY. Hezky kresla prokoukla! Doufam, ze i my si brzy budeme uzivat na te nasi terase, ale jeste to potrva:-). Hezky vikend. M.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...