Renovácia plastových kvetináčov za jeden deň

{tento príspevok obsahuje reklamné linky}


Ahojte, dnes som si pre vás v spolupráci so značkou Balakryl pripravila malý projekt, ktorým si skrášlite záhradu, či terasu. Osobne mi na srdci veľmi leží životné prostredie, obzvlášť čo sa plastov týka. Skôr, ako si kúpim niečo nové, radšej sa poobzerám doma, či už niečo podobné nemám... je to aj prípad plastových kvetináčov, ktoré som kúpila pred neuveriteľnými 12 rokmi. Črepníkom na funkčnosti vôbec nič nechýba, nie sú prasknuté, nie je z nich odštiepené, stále držia svoj tvar. Jediné, čo sa na nich podpísalo, bolo slnko a ich farba je už veľmi vyblednutá a k tomu majú aj menšie škrabance. To sú veci, ktoré ľahko vyrieši Farba na plasty Balakryl. Ja som si zvolila bielu, pretože všetko na záhrade mám ladené týmto štýlom. K dispozícii je však aj tmavo hnedá farba.

A teraz sa poďme pozrieť na postup:

  1. Črepníky si v prvom rade dobre umyjeme a odmastíme. Postačí vám na to voda so saponátom. Dôkladne opláchneme vodou a necháme ich vysušiť.
  2. Farbu v plechovke si dobre premiešame.
  3. Aplikujeme Farbu na plasty Balakryl. Pretože ide o vodou rieditelnú farbu má tú výhodu, že je pružnejšia a dokáže lepšie odolávať popraskaniu vplyvom tepelnej rozťažnosti podkladu ako napríklad syntetické farby. Túto farbu zároveň nie je potrebné riediť.
  4. Farbu nanášame v tenkých vrstvách, ktoré lepšie schnú, tvrdnú a nepodliehajú rôznym defektom (praskanie, stekance, odlupovanie,...).
  5. Po každej vrstve necháme náter dôkladne preschnúť. Ja som aplikovala 3 vrstvy.
Tento projekt zvládnete dokončiť v priebehu jedného dňa, čo je pre mňa jednou z výhod.

Prajem príjemnú renováciu! Alexandra






{ tento príspevok vznikol v spolupráci so značkou BALAKRYL, ale ako vždy, spolupracujem iba so značkami ktoré naozaj používam a podporujem }

2 komentáre

  1. Tak to je super, Balakryl hodně používám a na plasty by se mi určitě hodil. Díky za tip ;-)...
    V.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď som farbu na plasty pred rokom objavila, veľa črepníkov som si takto tiež oživila... je to super ♥

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...