Ako oživiť smaltované a zinkové nádoby

{tento príspevok obsahuje reklamné linky}


Ahojte, dnes som si pre vás pripravila v spolupráci so značkou Balakryl projekt pre všetkých milovníkov vidieckeho štýlu. Kombinácia bielej, smaltu a zinku oživí každú záhradu, či terasu. Opäť môžete veľa recyklovať, veď staré zinkové a smaltované nádoby sa nájdu na každej povale. Ja ich používam v záhrade a na terase ako črepníky pre letničky. Kúpiť si ich tiež môžete na každom blšom trhu. Ja som si svoju smaltovanú nádobu takto kúpila 4 roky dozadu. Už vtedy som vedela, že ju chcem oživiť bielou farbou. Konečne som sa k tomu dostala a dnes vám prinášam postup, ako si zrenovovať staré (aj poškodené) smaltované a zinkové nádoby s Farbou Balakryl KOV 2v1 :

  1. Nádoby si v prvom rade dobre umyjeme a odmastíme. Postačí vám voda so saponátom. Dôkladne ich opláchneme vodou a necháme vysušiť.
  2. Pokiaľ je to potrebné, odstráňte hrdzu podľa návodu na prípravku, ktorý na to použijete.
  3. Farbu v plechovke si dobre premiešajte.
  4. Natierame Farbou Balakryl KOV 2v1. Jedná sa o vodou riediteľnú jednovrstvovú akrylátovú farbu, ktorá v sebe spája vlastnosti základnej a vrchnej farby. Je vhodná tak na nové, ako aj renovačné nátery a použiť ju môžete na širokú škálu kovových materiálov.
  5. Farbu nie je potrebné riediť. Nanášame v tenkých vrstvách, ktoré lepšie schnú, tvrdnú a nepodliehajú rôznym defektom (praskanie, stekance, odlupovanie,...).
  6. Po každej vrstve necháme náter dôkladne preschnúť. Ja som aplikovala 3 vrstvy na zinkový povrch a 4 vrstvy na smaltovaný povrch.
EXTRA TIP: v prípade, že plánujete umiestniť nádoby na miesto, kde budú vystavené dažďu, odporúčam na dno vyvŕtať niekoľko dier.


Tento projekt zvládnete dokončiť v priebehu víkendu.

Prajem príjemnú renováciu! Alexandra















{ tento príspevok vznikol v spolupráci so značkou BALAKRYL, ale ako vždy, spolupracujem iba so značkami ktoré naozaj používam a podporujem }

1 komentár

  1. Marcela - Nordic Passion20. apríla 2020 o 20:10

    Nooo, tak myslím, že se budu opičit:), krása. Hezký večer, Saši. Marcela

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...