Začína nám Advent

 


Niekoľko rokov dozadu sme si s manželom povedali, že by bolo fajn si Vianoce trochu predĺžiť. Adventný čas je na to ako stvorený a nás tak opäť čaká kopec aktivít, ktoré nás vianočne naladia. Deti sa už nevedia dočkať pečenia medovníčkov a medovníkového domčeka (recept mimochodom nájdete TU). Každý adventný víkend si zvykneme upiecť suché vianočné pečivo, ktoré priebežne vyjedáme. Keby som chcela upiecť na Vianoce všetky tradičné koláčiky, bolo by toho veľa... takto sa o ne neoberieme, ale ani sa zbytočne nič po sviatkoch nevyhodí...

Cez týždeň sme s Ninkou pripravili adventný svietnik. Už 5. krát ten istý, len s inou zeleňou a stuhou. Je to jednoduchá kovová konštrukcia s háčikmi na povesenie. Zeleň som pripevnila viazacím drótom a pridala náš tradičný zvonček. Je možné, že túto zeleň budem musieť do Vianoc ešte vymeniť za čerstvú, ale to nevadí :-)

Tento rok žiaľ budeme musieť vynechať spoločný nákup vianočného stromčeka. Veľmi dúfam, že bude môcť byť otvorená aspoň naša farma, kde ho opäť plánujeme kúpiť. Vychutnáme si aspoň spoločné zdobenie pri vianočných filmoch a hudbe.

Medzi ďalšie naše tradície patrí domáci punč, balenie darčekov či prechádzky v lese (pokiaľ to počasie dovolí) a ďalšie, ktoré tento rok pochopiteľne budeme musieť vynechať...

Ako vyzerá Advent u vás?

Majte sa krásne, Alexandra







1 komentár

  1. Adventný svietnik závidím, je nádherný :) Chcela som tento rok podobný, ale nejak som to odkladala tak dlho, že napokon bola prvá adventná nedeľa a ja som na rýchlo nachystala s dcérkou taký, že čo dom dal.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...