Medovníkový domček {recept}


U nás je to skrátka už tradícia a deti (teda hlavne Ninka) si Vianoce bez medovníkového domčeka ani nevie predstaviť. Tento rok som to však zobrala veľmi jednoducho a vďaka tomu sa mi podarilo pre vás pripraviť recept na takýto domček ♥


Recept:

250 g hladkej múky
60 g práškového cukru
75 g medu
60 g masla
1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny
1/2 kávovej lyžičky škorice
1 kávovú lyžičku perníkového korenia
1 celé vajce

Zmiešame si sypké suroviny a následne k nim pridáme všetko ostatné. Vypracujeme si cesto a pripravíme na vykrajovanie. Pečieme na papieri na pečenie v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia cca. 8 - 10 minút.

Šablóna:

- strecha - Š 9cm, D 14x
- bočné steny - 10 x 10 cm
- predná a zadná stena - V v štíte 15 cm, Š 10 cm, V steny 10 cm

Šablónu som si najskôr predkreslila na papier a vystrihla. Každú časť som vykrojila v dvoch kusoch. Na jednotlivých stenách si samozrejme môžete povykrajovať dvere a okná. Ja som si to tento rok uľahčila a všetko som si iba nakrelila :-)

Nuž a konečne sa mi podarilo nájsť aj dobrý recept na polevu. Dávam vám sem link na originál recept - TU.

Na tento domček vám bude stačiť poleva z jedného bielka. Pred samotným spájaním som na domčeku nakreslila okná, dvere atď. a nechala dôklade preschnúť. Steny som spájala postupne po jednej a nechala dôkladne preschnúť. Polevu nanášam aj na spodnú stranu stien, aby domček na podnoste nelietal, ale pevne držal. Tú, ktorú pripájate si dôkladne podoprite napr. pohárom. To isté platí pre strechu. Vopred si pripravte (napr. pohár) v takej výške, aby vám ju podoprel. Pokiaľ vám aj vzniknú medzery, tie po zaschnutí pekne vyplníte a zakryjete. Ja na záver domček precukrujem práškovým cukrom, aby bol pekne "zasnežený".

Majte krásny víkend ♥

Alexandra




2 komentáre

  1. Vďaka za perfektný popis, ak vyjde čas určite vyskúšam. Perníkové domčeky sú zároveň krásnou dekoráciou. Vyzerá nádherne. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super super super cute my friend!
    Happy christmas time
    Elisabeth

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...