Kvet mesiaca - Anemonka


 Anemonky môžete tiež nájsť pod názvom Veternica. Je známych až okolo 120 druhov. Zvyčajne nsa delia do kategórií jarné, letné a jesenné. Pri kúpe je potrebné si dať pozor, či sú plne mrazuvzdorné pre našu oblasť. Existujú totiž aj také, ktoré je potrebné zo zeme vyberať. Ja sa dnes budem venovať rastlinám, ktoré pestujeme ako trvalky. Sú to úžasné kvety, ktoré moju záhradu vždy rozžiaria a vždy si ich rada natrhám do vázy.


Rastú z hľúz a veľmi rýchlo sa v záhone rozmnožia. Niektoré dorastajú do výšky 30 a iné až do výšky 120 cm. Mne sú sympatické hlavne preto, že na jar a aj na jeseň vyplnia záhradu krásnym kvetom. Na jar sú výborným spoločníkom pre nezábudky a tulipány. Na jeseň zase pre ruže. Pri vysádaní týmto trvalkám doprajte dostatok času na zakorenenie. V prvom roku im tiež na zimu zabezpečte ochranu lístím alebo čečinou, aby nezamrzli. Najlepšie sa im darí v polotieni, kde tvoria krásne veľké listy. Pozor si dajte, aby ste im zabezpečili dostatok miesta. Anemonky sú tiež vďačné na množenie - staršie trsy môžete jednoducho rozdeliť a presadiť.


Veternice podľa mňa nesmú chýbať v každej vidieckej záhrade. Najlepšie vyniknú, pokiaľ do záhonu vysadíte viac druhov. Zaujímavosťou je, že ich môžete pestovať aj v nádobách. Toto by som si rada do budúcnosti vyskúšala ♥


V lete som si vysadila ďalšie 3 odrody. Veľmi som bola spokojná s výberom v Slovenských trvalkách


Majte sa pekne, Alexandra







Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...