Hurá pre vysádzanie jesenných cibuliek!

 Dnes mi prišiel balíček, na ktorý sa každý rok neskutočne teším... sú to pre mňa vždy Vianoce na jeseň. Nové cibuľky do záhrady sú tu a ja sa môžem pustiť do práce! Tento rok to bude hlavne o narcisoch. Dlhé roky som tieto kvety zaznávala (och, ako málo som o nich vedela!!!) a preto neboli súčasťou našej záhrady. Jediné, čo ma s nimi spájalo, bola spomienka na detstvo a starkú, ktorá ich pestovala a vždy ma potešila kytičkou. Veru som o nich vedela iba málo a myslela si, že existujú iba prenikavo žlté odrody. Toto vôbec nie je pravda - veď iba v tomto balíčku mám 6 rôznych druhov a vôbec nie žltých. Ja totiž žltú na kvetoch veľmi nemusím :-) Poďte sa ale pozrieť, aké odrody to sú. Prikladám pre vás aj link do obchodu. Ja ich mám ako vždy z osiva-semena.sk

Narcis
~

Biely narcis Tresamble som sadila už minulý rok, ostatné sú pre mňa novinkami. Plánujem ich vysadiť popod okná na kuchyni. Minulý rok som tiež sadila tulipány Dordogne. V záhone mi chýbala tretia skupinka a preto som ju teraz doplnila.

Samostatnou kapitolou je odroda tulipánov White Purissima. Táto odroda totiž patrí k dlhovekým a pôvodným odrodám tulipánov. 30 cibuliek idem preto vysadiť rovnomerne do jedného záhonu a myslím, že to na jar bude vyzerať fantasticky... V skutočnosti vyzerajú oveľa lepšie ako na fotke!

Minulý rok sa mi tiež osvedčilo vysadenie tulipánov do nádob na terase. Tento rok som si zbierku doplnila o nižšiu odrodu Candy Prince.

Okrasný cesnak Gladiator bude budúci rok zdobiť záhon pri studni. Modrica v bielom prevedení White magic bude mať tiež premiéru a veľmi sa na ňu teším.

Keď príde reč na jesenné cibuľky, neviem sa zastaviť a najradšej by som ich mala všetky. Verím, že som to tento rok neprehnala a na jar sa budem tešiť z krásnych kvetov ♥

Majte sa krásne, Alexandra













Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...