Cuketové brownies {recept}


Už niekoľko týždňov som mala v pláne upiecť cukotové brownies. Brownies je bezpochýb jedným z najlahodnejších koláčov, ale aj jedným z najkalorickejších ;-) Dať si tak jeden kúsok niekde v kaviarni to áno... ale upiecť plech a ten pomaly vyjedať už nie je až tak dobré. Preto som hľadala zdravšiu alternatívu, nie však až príliš zdravú so surovinami, ktoré doma aj tak nemám. Natrafila som na jednu fajn verziu, ktorú som mierne poupravila. Brownies je neskutočne šťavnatý, chutí po orechoch a má lahodnú kakaovú vôňu ♥

Recept:

- 1 vajíčko

- 1/2 šálky oleja

- 1  1/2 šálky kryštálového cukru

- vanilkový cukor

- 2 šálky hladkej múky

- 1/2 šálky kakaa

- 1  1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

- 1 čajová lyžička soli

- 2 šálky nastrúhanej cukety

- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov


1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia a pripravíme si formu na pečenie - ja som použila klasickú tortovú formu.

2. Spoločne vyšľaháme vajíčko, olej, kryštálový a vanilkový cukor. Použila som mixér a trvalo mi to cca 5 minút. Cukor nemusí byť úplne roztopený.

3. Pridáme múku, kakao, sódu bikarbónu a soľ a dobre premiešame. V tomto štádiu vám vznikne skôr suchá hmota. Nebojte sa, po pridaní cukety to bude už tekuté :-)

4. Pridáme cuketu a orechy a dobre premiešame.

5. Vylejeme do pripravenej formy a pečieme 40 - 45 minút. Pokiaľ budete brownies piecť na plechu, nebojte sa čas pečenia skrátiť na 30 minút.


Tento koláč chutí výborne s gréckym jogurtom a ovocím ♥ Pokiaľ aj vy máte veľa cukiet, nebojte sa dávku na tento koláč zamraziť a použiť v budúcnosti...


Verím, že vám bude chutiť, Alexandra


Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...