Jarné záhradné tipy

{tento príspevok obsahuje reklamné linky}



Minulý týždeň mi prišiel balíček od osiva-semena.sk a obsahoval veľké množstvo nových kvetov. Od rôznych druhov hrachoru, cez iskerníky až po cínie a georgíny. Takmer všetko som už stihla zasadiť a teším sa na chvíľu, keď rastlinky vyrastú a zakvitnú.

Nedávno som dostala niekoľko mailov, kde ste sa ma pýtali, ako vyplniť prázdne miesta v kvetinovom záhone. Jednoročné rastlinky sú na to ideálne. Tiež v prípade, že si zakladáte nový záhon a nie ste si celkom istí, ako na to. Verte, sama som si tým prešla. Aj z tohto dôvodu veľmi oceňujem rady, ktoré sú súčasťou balenia, každého druhu. Každý malý tip na pestovanie sa počíta ♥

Ja som si pre vás dnes tiež niekoľko pripravila....






Pozrite, na to krásne balenie ♥





Skôr, ako si zasadíte iskerník, je dobré ho aspoň na 24 hodín namočiť do vody... Nezabúdajte, že v našich podmienkach na záhrade neprezimuje a je potrebné ho na zimu vybrať.




V ponuke e-shopu som našla aj pivóniu, ktorá je vhodná na pestovanie v črepníku. Vo všeobecnosti sa hovorí, že po presadení/zasadení pivónie dlho nekvitnú. Ja však mám inú skúsenosť. Je ale dôležité, ju zasadiť, ako vidíte na fotkách dole.




Súčasťou balíčka bol aj mak, ktorý sa mi doteraz nikdy nepodarilo dopestovať. Veľmi dúfam, že sa mi to tento rok podarí a robím pre to maximum. Hlavne sa riadim radami na balení... má rád vápenatú pôdu a tak som do nej pridala škrupiny z vajíčok. Mimochodom, to nie sú farbené vajíčka, ale 100% prírodné :-)


V tomto období si tiež môžete predpestovať dahlie/georgíny v črepníku. Po prvých mrazoch si ich potom môžete presadiť do kvetinového záhonu.



Verím, že podobné tipy pomôžu aj vám ♥ A pokiaľ máte aj vy nejaké, budem rada, ak sa so mnou o ne podelíte a ja ich potom pridám do tohto príspevku!

Majte krásny štvrtok, Alexandra

{tento príspevok vznikol v spolupráci s osiva-semena.sk}




1 komentár

  1. Such a lovely post. I'm sure, your plants will do fine with this nice treatmend!
    Happy days!

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...