Miss Mustard Seed`s Milk Paint


Today I want to share my first project with Miss Mustard Seed`s Milk Paint. I finally decided to paint this old bedside table. My husband`s grandparents used to have them in their bedroom. I wasn`t sure about painting them. During summer I made a makeover to an old cupboard which was the same type. It didn`t go well at all. However I sanded the cupboard the paint I used (an acrylate paint) scale a lot off. Therefore I had to sand it again. It was a hard work and I absolutely wasn`t in the mood for the bedside table makeover :-)
Then I thought I could use the MMSMP and now I will write about my own experience with this amazing paint...
~
Dnes sa s vami chcem podeliť o môj prvý projekt s Miss Mustard Seed`s Milk Paint. Konečne som sa rozhodla premaľovať tieto staré nočné stolíky, ktoré patrili manželovým starým rodičom. Dlho som váhala. Ešte v lete som prerábala veľkú skriňu. Použila som na ňu Balakryl arylovú farbu a napriek zbrúseniu farby (priznávam, že nie až tak dôkladne), nový náter sa mi začal dosť zlupovať. Pomohlo až dôkladné zbrúsenie pôvodného náteru. Bola som rada, že to mám za sebou a na nočné stolíky som nechcela ani pomyslieť. Viete si predstaviť to brúsenie? Brrrrrr 
Až nedávno som zauvažovala o MMSMP a tu je krok po kroku moja skúsenosť s touto úžasnou farbou...


I only used this 3 products - the paint, you have to mix only with water, the bonding agent and the furniture wax.
~
Použila som iba tieto 3 prípravky - farbu, ktorá sa predáva v prášku a riedi iba vodou, bonding agent (pridáva sa ku farbe v prípade, že natierate starý nabytok, ktorý bol predtým nejakým spôsobom ošetrený) a na záver vosk na nábytok.
Farba MMSMP je čisto prírodný výrobok.


This is the original look. The surface was painted with a varnish and I think they used about 10 layers :-) It would be too difficult to scale the surface so I didn`t. I painted it the way it was and you seen in the photo above.
~
Toto je pôvodný stav stolíka. Povrch je natretý niečím ako lak. Mám ale pocit, že použili asi 10 vrstiev :-) Strašne zle sa to dávalo dole, preto som sa rozhodla to ani neskúšať a natierať rovno na túto vrstvu.



In the photo above you see the first coat of the paint. In the photo down after the third coat of the paint.
~
Hore po prvej vrstve. Dole po tretej. Je to individuálne koľko vrstiev je potrebné použiť. Pokiaľ je podklad tmavý, je potrebné naniesť aj 3 vrstvy. Ináč by mohli stačiť aj 2.

 

In the next photos you can see the details. The paint didn`t flake. I absolutely didn`t use sandpaper!!! The photo down is with the furniture wax. The wax is amazing - it gives a natural look, smells fine and is absolutely gentle when you touch the surface.
~
Na ďalších dvoch fotkách je pekne vidieť detail. Farba sa mi vôbec nezačala odlupovať. Pekne sa uchytila na tej pôvodnej. Brúsny papier som vôbec nemala v ruke!!! Fotka dole je už po nanesení vosku. Rozdiel je v tom, že po navoskovaní farba nadobudne prirodzenejší vzhľad a je na dotyk veľmi príjemná. Vosk mimochodom krásne vonia a je vyrábaný podľa starej receptúry.



The final result - I`m absolutely impressed. Working with the paint is very easy and you don`t have to be afraid. The benefits for me are: you don`t have to scale the furniture and the paint is a natural product. I made this bedside table for my husband and he is impressed too! He loves the color the most. It`s not white again as he said :-) I used the color Grain Sack. So this is the third benefit - there is a large color scale you can choose from.

Have a lovely Sunday ♥ Alexandra

PS: you can use the links down to get more info about the paint.

~

Finálny výsledok - som maximálne spokojná. Práca s farbu je úplne jednoduchá. Nie je sa čoho báť. Za najväčšie výhody považujem to, že nemusíte upravovať pôvodný povrch a to, že je vyrobená čisto na prírodnej báze. A nielen ja som spokojná, ale hlavne manžel. Stolík išiel k nemu. Páči sa mu, že nie je natretý na bielo (opäť :-) ). Použila som odtieň Grain Sack, čo možno preložiť ako vrece na obilie. Je to velmi jemná šedá, čo mi tiež veľmi vyhovovalo. Takže to je tretia výhoda - MMSMP má veľa odtieňov z ktorých si môžete vybrať ten pravý pre vás.

Majte sa krásne ♥ Alexandra

PS: pre viac info navštívne tieto stránky:

tu nájdete svojich predajcov MMSMP - http://www.missmustardseedsmilkpaint.com/retailers/

tu nájdete podrobné návody ako pracovať s farbou a oveľa viac - https://www.youtube.com/user/missmustardseed

na Slovensku sa dá táto farba kúpiť v predajni Dom a Dvor - https://www.facebook.com/domadvor/?fref=ts


16 komentárov

  1. Thank you for sharing your experiences with Miss Mustard Seeds Milk Paint! Your results are perfectly lovely!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I ja mám podobné prerobené a som maximálne spokojná. Vtedy však používala ešte farbu Ekokryl a musela som ich prebrúsiť. Teraz by som určite pracovala s farbami od Annie Sloan, s ktorými som spokojná. Tieto, ktoré si použila Ty zatiaľ nepoznám. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s nimi zatial nepracovala. Tusim su tiez akrylove, ci? MMSMP su cisto prirodne a to ma na nich velmi zaujalo... A.

      Odstrániť
  3. Your side table is so cute and I love it now that it's painted...great transformation!
    Mary Alice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krasna premena, naozaj super sa podarilo. Ja tiez ako Andrea pouzivam Annie Sloan, tiez sa nemusi brusit a voskuje sa. Kludne vyskusam aj inu farbu. Rozhodnem sa podla ceny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyskusaj - je prirodna a je velmi zabavne s nou pracovat :-) A.

      Odstrániť
  5. aj mne sa to páči....a ďakujem za tip na farby...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pekná práca Saška :-) nevieš či je tá farba aj v čiernej? D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Danka ♥ Ani, vola sa Artissimo. Mozes si ju pozriet tu http://www.missmustardseedsmilkpaint.com/colors/ Ono ale asi tiez zalezi na aky podklad ju das. Lebo moze vyzerat aj ako tmavo modra ale aj ako cierna... A.

      Odstrániť
  7. Saši, vypadá to kráááásně !!!!! Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moc pěkné, mám doma podobné a toto mě ponouklo se do nich pustit. Renovace starého nábytku je totiž moje vášeň. Více je v mém blogu https://eklektickydomov.blogspot.cz/search/label/Renovace%20n%C3%A1bytku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Jarinka, dakujem krasne za navstevu. Naozaj mas krasne zrenovovany nabytok ♥ Velmi sa mi paci... A.

      Odstrániť
  9. I já děkuji za návštěvu. Tvůj blog jsem objevila až teď díky časopisu Marianne bydlení. Tak si ho zpětně pročtu, máš tu hezké a inspirativní věci.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...