Ruže Kordes



{spolupráca so SLOVENSKÉ TRVALKY} 

Už minulý rok som do svojej záhrady zaradila ruže Kordes. Pochádzajú z Nemecka a pestujú sa a šľachtia od roku 1887. Mňa v prvom rade zaujali tým, že ich kvety vydržia aj najnáročnejšie poveternostné podmienky a lupene len tak ľahko neopadávajú. Vo váze vydržia tiež veľmi dlho. Ďalšou výhodou tejto značky je to, že sú odolné voči chorobám. Mňa na jednej konkrétnej popínavej ruži každý rok trápi čierna škvrnitosť. Ruža to je krásna, ale po napadnutí už ani veľmi nie. Plánujem ju preto presadiť do sadu, ktorý je vzdialený od iných domov a verím, že tam by sa jej mohlo dariť (nemala by ju tu opäť čierna škvrtnitosť napadnúť). Nahradím ju ružou Rose de Tolbiac, ktorá dorastá až do 250 cm a má nostalgickú ružovo-marhuľovú farbu. Táto ruža bude pred domom, pri bráničke a verím, že tam krásne vynikne.

Ďalšie Kordes ruže budem sadiť do rozšíreného záhonu popri novom chodníku. Rozpis jednotlivých rastlín som spisovala v príspevku TU. Do stredu tohto záhonu chcem zasadiť jednu vyššiu ružu - Sebastian Kneipp. Vyššou myslím 120 cm. Je bielej farby. V tomto záhone už mám jednu podobnú Kordes ružu - Summer memories. Tá kvitne celé leto a jej kvety sú skutočne odolné.

Bližšie ku okraju som sa rozhodla vysadiť dve nižšie ruže. Prvou je Madame Anisette, ktorá dorastá iba do 80 cm. Jej kvety sú bielo-marhuľovej faby a mali by aj voňať. Ďalšou je Cremosa, ktorá je typická pre svoju ružovo-marhuľovú farbu.

3 rovnaké ruže som sa rozhodla posadiť popri budúcej terase. Majú iba 50 cm, biele jednoduché kvety a volajú sa Innocencia. Patria ku opakovane kvitnúcim.

Všetky Kordes ruže mám z online obchodu Slovenské trvalky. Priebežne sortiment ruží dopĺňajú aj o ďalšie. Výhodou je, že sú doručované v kontajneroch a môžu sa tak sadiť počas celej sezóny.

Ako sa vám pozdáva môj výber Kordes ruží? Alexandra






Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...