Jarné upratovanie s Chistee {recenzia}



Dnešná doba nám prináša množstvo možností, ako zlepšiť svoj život. Zdravie seba a svojej rodiny kladiem na prvé miesto a preto sa neustále zamýšľam nad produktami, ktoré kupujem...
Tentoraz prišli na rad čistiace prostriedky, ktoré sú často zdrojom silného toxického znečistenia. Je preto dôležité poznať ich zloženie a dobre zvážiť používanie. Možno si to ani neuvedomujeme, ale sme s nimi neustále v kontakte - cez kožu, ústa a v neposlednom rade cez nos. To posledné si ja ako silný alergik uvedomujem snáď najviac a presne to bol dôvod na zmenu.

Už niekoľko týždňov testujem výrobky slovenskej značky Chistee a dnes vám ich chcem predstaviť tak, ako ich vnímam ja.



100% prírodné zloženie

Ľudia za značkou Chistee sa rozhodli využiť to najlepšie z prírody a vyvinuli jedinečné čistiace zmesi na báze organických olejov, solí a prírodných zložiek. Sú bez akýchkoľvek chemikálií a preto nezaťažujú nie len naše zdravie ale aj životné prostredie. Sú 100% biodegradovateľné.

Sila

Čistiace prostriedky odstraňujú nečistoty a baktérie. Zabraňujú množeniu mikroorganizmov a vytvárajú tak dlhodobé zdraviu prospešné prostredie. Zároveň pôsobia ako prirodzená povrchová ochrana materiálov.

Univerzálne čistenie

Filozofiou Chistee je univerzálnosť jedného jediného koncentrátu Universal. To znamená, že každý jeden výrobok (tak, ako sa predávajú) si viete vyrobiť z tohto koncentrátu. A čistiť môžete doslova čokoľvek - postele a matrace, umelú hmotu, podlahy rôzneho typu, keramiku a dokonca aj nerez. Vyrábajú sa 3 druhy - citrus, levanduľa a mint. Mojim favoritom je jednoznačne levanduľa. Tak trochu "old fashioned" a pritom nevtieravá. 

Ďalšou výhodou jedného koncentrátu je fakt, že šetríte miesto. Zároveň si ľahko odsledujete spotrebu a v obchode vám namiesto 10 produktov, stačí kúpiť jeden. Ten sa dokonca predáva v sklenenej fľaši. Pokiaľ ste z Bratislavy, viete si ho prísť jednoducho dočapovať v kamennej predajni Chistee. 


Návod na prípravu

Pokiaľ ste si už kúpili hotový výrobok ako napríklad čistiaci prostriedok na riad či univerzálny sprej, tieto sú už nariedené (resp. nenariedené) podľa odporúčaní výrobcu. Tí však odporúčajú experimentovať a prispôsobiť si riedenie svojim potrebám. Ja už teraz viem, že univerzálny sprej mi vyhovuje na 100% ale čistiaci prostriedok na riad si skúsim neriediť.

Universal Spray

Vyrobíte riedením s vodou podľa potreby v pomere od 1:4 až 1:40.

Dish Wash

Vyrobíte bez riedenia koncentrátu alebo riedením s vodou do pomeru 1:2.

Car Wash Interior

Vyrobíte riedením s vodou podľa potreby v pomere od 1:4 až 1:20.



Ako sa upratovalo mne?

Výborne! Ale to vám asi stačiť nebude... takže prikladám niekoľko mojich postrehov:

1. dlažba a laminátová podlaha

Na jej umývanie som použila Koncentrát Universal Citrus. Prostriedok vo vode nepení, je však vidieť, že neumývate iba čistou vodou. Podlaha po umytí zostala lesklá a bez šmúh. Vyschla v normálnom čase rovnako, ako keď som používala prostriedky s rýchloschnúcim účinkom. Voda však bola špinavšia a podľa mňa to znamená to, že nečistoty prostriedok odstránil lepšie. Citrusová vôňa mňa veľmi nenadchla, ničím mi však neprekážala :-)

2. kuchynská linka a stôl

V kuchyni používam malý Universal Spray Lavender. Použitie je jednoduché. Stačí nastriekať na povrch, nechať pôsobiť a následne umyť vlhkou handričkou. Povrch vždy zostal krásne lesklý a bez šmúh. Levanduľovú vôňu som si zamilovala. Pre mňa predstavuje pocit čistoty a sviežosti.

3. umývanie riadu

Napriek tomu, že riad umývame v umývačke, vždy zostáva nejaký, ktorý je potrebné umyť v rukách. Skúšala som produkt Dish wash Lavender. V prvom rade vás chcem upozorniť, že sa s ním umýva úplne ináč, ako s bežným saponátom. Aplikovať je potrebné ho priamo na povrch, to znamená, že špongiu nenamáčame po jeho nanesení do vody. Pôsobí veľmi účinne, je však potrebné si zvyknúť, že nepení, resp. pení len minimálne. Ja si ho preto skúsim nabudúce vyrobiť v menej zriedenej forme. Veľkou výhodou pre mňa však zostáva nádoba v ktorej sa predáva.

4. kúpelňa a WC

Na jej čistenie som sa rozhodla použiť dva prípravky. Prvým je Power cleaner Lavender, ktorým som čistila WC, umývadlo, vaňu a sprchový kút. Čistič je maximálne účinný, povrch zanecháva lesklý. Ostatné povrchy (napr. okolie umývadla, poličky) som čistila väčším Universal Spray Mint. Pri ňom platí to isté, čo som už napísala pri levanduľovej variante. Tá mi však vôňou vyhovovala oveľa viac a zostáva mojou najobľúbenejšou.


Na záver si dovolím pridať trochu malichernosti v podobe vizuálnej stránky produktov. Som totiž veľmi rada, že sa ľudia v Chistee rozhodli pre jednoduchý dizajn. Predtým som všetky čistiace prostriedky schovávala v košíku pekne v práčovni (áno, aj kvôli malým deťom). Prekážal mi ich farebný dizajn a vizuálny neporiadok, ktorý som z nich pociťovala. Výrobky Chistee však majú svoje čestné miesto na polici... však pozrite ♥

Verím, že som vám dnešným príspevkom trochu pomohla pri výbere čistiacich prostriedkov. Mňa by zaujímalo, či ste Chistee už vyskúšali, alebo sa iba chystáte? Nuž a aby som nezabudla, objednať si ich viete prostredníctvo E-shopu. Ich kamennú predajňu nájdete v Bratislave a dokonca sa najnovšie predávajú aj v predajniach DM.

Majte krásnu stredu, Alexandra





{ tento príspevok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Chistee, ale ako vždy, spolupracujem iba so značkami ktoré naozaj kupujem a podporujem }




Žiadne komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...