Flower of the month {TULIP} ~ Kvet mesiaca {TULIPÁN}


Tulips are one of the most popular cut flowers. There are so many different choices you can make with tulips that not only perform well in the garden but also in a vase. And that is the point I want to write about in this post. You guys have been asking me about my vase life trick for tulips so here they are.

~

Tulipány patria k najobľúbenejším kvetom na rez. Máte veľmi veľa možností pri ich výbere. Nie iba v rámci pestovania v kvetinovom záhone (či kvetináči), ale aj vo váze. A toto je to, čomu sa dnes budem venovať. Veľa z vás sa ma totiž pýtalo, či mám nejaké osvedčené triky na predĺženie ich životnosti vo váze. Nech sa páči, tu sú.



Tulips are naturally long-lasting cut flowers and persist about 4 - 7 days. Homegrown varieties last even more than 7 days. Harvest when the flowers are in bud with only a hint of colour showing. The same applies when you buy your tulips in a flower shop.

To avoid the bend and curve of the flower, wrap the top two-thirds of the flower in a paper tunnel and stand it upright in water for about 5 hours. Hydrating the stems in this position keeps them upright more better.

Keep in mind that they will turn towards the sun so keep them out of direct sunlight. Also when the tulips are placed in water they will lenghten during the first few days. So if you are adding them to a bouquet or arrangement, nestle the flowers down deeper.

Change the water daily and snip the stems every 3 days to help them continue to keep fresh or use flower preservatives to prolong the vase life of your tulips and keep the petals vibrant and richly coloured.

~

Tulipány patria medzi kvety s dlhou dobou trvanlivosti vo váze. Čerstvé vydržia približne 4 - 7 dní. Doma dopestované dokonca viac ako 7 dní. Vlastné tulipány zbierame, keď sú v puku a vidíme prvý náznak farby na vonkajších lupeňoch. To samé platí pre kupované kvety.

Aby sme predišli ohnutiu a zatočeniu stonky, zabaľte ich do papierového tunelu, asi dve tretiny od vrchu. Následne postavte vzpriamene do vody na približne 5 hodín. Hydratácia stonky v tejto pozícii udrží kvet lepšie vyrovnaný.

Je dôležité si tiež zapamätať, že sa tulipány natáčajú k slnku, čiže by sme ich nemali nechať na priamom slnečnom svetle. Taktiež je dobre známe, že tulipány umiestnené vo vode predlžujú stonku, akoby rástli vo váze. Pokiaľ ich teda pridávate do kytice alebo kvetinovej dekorácie, je dobré ich usadiť o ničo nižšie, ako si želáte ich mať.

Denná výmena vody je tiež na mieste. Stonky zastrihávame každé 3 dni, aby sme im pomohli zostať čerstvé. Je tiež možné použiť výživu pre kvety do vody a tým predĺžiť ich životnosť a udržať peknú, sýtu farbu kvetov.







I hope this post was useful. I would be so happy if you could write a comment under this post ♥

Thank you! Alexandra

~

Dúfam, že vám tento príspevok pomohol. Bola by som rada, keby ste si našli čas a napísali váš názor pod tento príspevok ♥

Ďakujem! Alexandra


Participating in:



3 komentáre

  1. Tulipány sú teraz naozaj frekventované a ja ich mám veľmi rada. Tie zo záhrady mi je vždy ľúto odtrhnúť. Pekný víkend. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tulipany jsou proste uzasne. Priznavam, ze takovou peci jim nevenuji, jsem trochu lenoch:-), ale rada jsem se o tom dovedela, treba se polepsim:-). Hezke dny. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vdaka za uzitocne informacie a krasne fotky :-) Adriana

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...