Staré dvere - časť prvá / Old door - part one

Ahojte, začali mi rušné časy... konečne sa môjmu blogu začalo dariť! Ďakujem všetkým mojim návštevníkom :-)

Rušné časy pre mňa znamenajú aj nástup dcérky škôlky... A žiaľ aj prvé škôlkárske choroby... Tajne som dúfala, že ju to obíde... No nič, budem musieť rýchlo popracovať na starej lekárničke, aby som mala kde uschovať zásoby liekov...

Tentoraz vám ale chcem ukázať môj najnovší projekt - prerábku starých dverí. Ide o dvojkrídlové dvere, ktoré boli pôvodne na jednej časti nášho domu, kým sme ho minulé leto nezdemolovali... Nechcela som ich vyhodiť, ale nechať ako spomienku na starý dom, v ktorom bývali manželovi starí rodičia. 
A tak som sa s nadšením pustila do prerábky. Tá mi nakoniec zabrala dva víkendy. A to som zatiaľ iba v polovici. Druhé krídlo začnem prerábať dúfam už túto sobotu.

Je namáhavé dostať z nich pôvodnú farbu... Keď sa tak stane, úprava je už jednoduchá. Nanesiem iba jednu vrstvu farby (do bielej som si primiešala trochu vanilkovej) a po zaschnutí dvere prebehnem drótenou kefou. A je to :-)

Pripravila som pre vás aj malú ochutnávku. Viac fotiek opat nabudúce.

Vaša Alexandra

PS: rožírila som si aj moju zbierku starých fľašiek, ale to až niekedy nabudúce :-)


Hi, I am really busy... my blog began to thrive! Thanks to you all :-)

I am busy also because my daughter began to attend the playschool... unfortunately also the first nursery diseases. I secretly hoped that she will bypass it... Well, I'll have to work fast on our old first aid kit, where I am going to keep all the medical supplies...

This time I will show you my another project - old door remake. It is a double door that was originally on one part of our house, till we demolished it last summer... I didn`t want it throw away but keep it as a memory on the old house in which the grandparents of my husband lived.
So I enthusiastically embarked on remakes. It finally took me two weekends. And I'm still only halfway through. The other wing I hope I will start to remake this Saturday.

It is strain to get the original color of them ... When this happens, treatment is no longer simple. I applied only one coat of paint (in white I have admixed a little vanilla) and after the door is dry I use a wire brush. And it is finished :-)

I prepared some pics for you, the rest will come soon :-)

Your Alexandra

PS: I have also expanded my collection of old bottles, but... next time :-)




 





4 komentáre

  1. Úžasné fotky, keby tu nie je slovenčina, tak by som si určite myslela, že sa pozerám na nejaký zahraničný blog. Myslím, že by pokojne mohli byť uverejnené aj v nejakom časopise. Veľmi sa mi páči tvoj štýl, len tak ďalej :-) Tak sa aj s dcérkou majte dobre a hlavne buďte obe zdravé, aby si nám ty mohla aj naďalej ukazovať takéto krásne fotky a dcérke nech neujde žiadny nový zážitok v škôlke... lebo čo sa stane v škôlke, v škôlke aj zostane ;-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miska, co ti mam ja na take krasne slova napisat? dakujem, dakujem, dakujem :-)

      Odstrániť
  2. Saré dvere mám doma už pol roka, len nemám čas na ich úpravu, vidím, že sa musím čo najskôr do toho pustiť. Vyzerajú skvelo. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem sa tesit na foto :-) Mne to tiez trvalo, kym som sa nakopla... Este ma caka druha cast, len ked je taketo pekne pocasia, tak ma to taha do zahrady :-) Alexandra

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...