Sedmokráska opäť zakvitla


Áno, sedmokrásková rada od značky MANUFAKTURA opäť zakvitla! Novinkou je duo pleťových krémov. Prvým je Anti-pollution denný pleťový krém a druhým je Anti-aging nočný pleťový krém. Novinkou je aj ich balenie, ktoré Manufaktura predstavuje prvý krát. Originálny obal totiž obsahuje vymeniteľný EKO kalíšok, ktorý môžete po spotrebovaní krému jednoducho vymeniť za nový. Náplň nie iba menej stojí, ale šetrí aj používanie plastov. Jeden originálny obal totiž obsahuje rovnaké množstvo plastov ako 14 EKO náplní. A vedeli ste, že v Manufakture dbajú aj na to, aké druhy plastov použiť a hlavne o to, aby to boli čo možno najviac krát recyklovateľné druhy? Áno, niektoré plasty je možné zrecyklovať až 50-krát.

Na mojom Instagrame sa ešte do 3.7.2020 môžete zapojiť do súťaže o 2 sady týchto noviniek - TU

Majte sa krásne! Ja som mala pondelok a utorok dovolenku, tak sa snažím čo najviac vychutnať dnešný letný deň ♥ Alexandra





Prvé nevädze a sen o pikniku na záhrade


Po týždni si tu opäť ukladám nedeľnú spomienku. Dnes na prvé nevädze a malý piknik na záhrade. S Ninkou sme si chceli trochu posedieť, čítať, niekto aj vyšívať a vychutnávať nedeľné poklady ako čerstý koláč a jahody. Nakoniec som tento malý piknik iba odfotila a išli sme pekne na lavičku. Po dažďoch je zem stále vlhká. Teším sa už keď prídu ozajstné letné dni a my budeme sedieť pod stromom a pinikovať ♥

Majte pekný týždeň, Alexandra

PS: čoskoro bude príspevok aj o tom, ako si doma dopestovať takéto nevädze ♥







Ako rýchlo sa môže život zmeniť


Vyhliadky na krásnu slnečnú nedeľu boli naozaj dobré. Nesmel chýbať tradičný víkendový koláč. Na lavičke, pretože tam práve kvitnú pivonky. O dve hodiny neskôr však situácia v našej dedine nabrala celkom iný smer. Obloha sa zatiahla a prihnala sa prvá silná búrka. Tá so sebou priniesla aj plný potok vody. Voda stekala z polí, zobrala mostík a rýchlo stúpala. Na dvoch miestach začal už potok pretekať ku nám do dvora. Potom sa prehnala ešte ďalšia búrka, pri ktorej som si povedala, že nás tentoraz vytopí. Nebála som sa o dom, pretože ten máme o úroveň vyššie a nie je až taký predpoklad, že by sa voda dostala dnu - maximálne do chodby. Bála som sa však o záhradu. Tú som už raz vytopenú zažila. Koniec bol pre nás našťastie priaznivý a voda sa ku nám nedostala. Doteraz nechápem, ako je to možné. Som za to veľmi vďačná a len dúfam, že aktuálna búrková sezóna čoskoro skončí...

Majte sa, Alexandra

PS: o záhradnej lavičke som písala TU

  










Rebarborové muffiny s posýpkou


Ešte minulý víkend nám Ninka upiekla fantastické rebarborové muffiny s posýpkou. Recept som mala v pláne sem dať počas týždňa. Nástup do práce mi však dal popravde zabrať a tak som to posunula. Muffiny sú však lahodné a nechcem vás obrať o možnosť si ich počas aktuálnej sezóny upiecť. My si ich tuším upečieme cez týždeň opäť. Budeme mať aspoň niečo rýchle na desiatu či olovrant ♥

Necha sa páči, tu je recept:

Rebarborové muffiny s posýpkou

2 1/2 šálky hladká múka
1 prášok do pečenia
3/4 ČL soľ
1 šálka kryštálový cukor
1/2 ČL mletá škorica
1 šálka mlieko
1/2 šálky olej
2 vajíčka
2-3 šálky nakrájanej rebarbory

Na posýpku budete potrebovať:

1/2 šálky krupica
1/3 šálky kryštálový cukor
1/2 ČL prášok do pečiva
1/2 ČL mletá škorica
4-5 PL masla

1. Ako prvé si predhrejte rúru na 185 stupňov Celzia.

2. V miske si zmiešajte suché suroviny. Pridáme mlieko, olej a vajíčka a dobre vymiešame. Na záver pridáme nakrájanú rebarboru.

3. Posýpku si pripravíme zmiešaním opäť suchých surovín. Na záver pridáme maslo a vytvoríme zmes, ktorú použijeme na posypanie.

4. Odporúčam vám si vyrobiť vlastné košíky, pretože muffiny dosť nadskočia a mohlo by sa vám stať, že sa z obyčajných košíčkov vylejú. Myslím, že by sa to mohlo stať aj s iba vymastenou formou. Je tu možnosť ju naplniť do max. 2/3. Mne z daného množstva vyšlo 12 muffinov. Formu mám však z Ikea a je o dosť väčšia ako bežná, ktorú som mala predtým.

5. Cesto vylejeme do formy a posypeme posýpkou. Pečieme 20 minút pri 185 stupňoch Celzia.

Muffiny sú vláčne a šťavnaté. Škorica úžasne dopĺňa kyslosť rebarbory.

Verím, že vám budú chutiť!

Majte sa krásne, Alexandra










Prvé pivonky tohto roka


Tento rok im to trvalo skutočne dlho... dokonca mi zatiaľ zakvitol iba tento jeden druh a na ďalšie si musím počkať ešte minimálne týždeň. Výhodou však je, že si ich vychutnám postupne ♥ Ako to je tento rok s pivokami u vás?

Jednu kyticu mám aktuálne v chodbe, druhú v kuchyni a tretiu si zajtra zoberiem do práce. Táto odroda pivoniek je tu ešte z čias manželovej starkej - babiny ♥ Na záhrade boli dve rastliny, ktoré som časom rozmnožila na viac miest. Neviete prosím, ako sa tento druh volá?

Majte príjemný štart do nového týždňa, Alexandra

~

Nezabudnite ma sledovať aj na sociálnych sieťach ♥












LINK PARTIES:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...