Pestovanie - príprava pôdy


Vybudovať si krásnu záhradu je snom každého, kto býva v dome, alebo vlastní záhradu. Pri budovaní môjho sna som zistila, že len nerada si strihám kvety zo záhrady do vázy. Nerada sa oberám o krásny výhľad. Preto som minulý rok prišla s myšlienkou založiť kvetinové záhony, kde si dokážem dopestovať kvety na rez. Máme to šťastie, že miesta je dostatok a preto som neváhala osloviť manžela s touto myšlienkou. Keďže tu pestujem kvety ekologicky a používam iba prírodné (maštaľné) hnojivo, pestujem tu aj zeleninu. Minulý rok sme začali s dvomi záhonmi a tento rok plánujeme založiť ďalšie tri :-) 

Problematike pestovania som sa začala venovať minulý rok na jar a postupne sa ku mne dostalo niekoľko zaujímavostí - na Instagrame alebo aj na zahraničných blogoch (zbožňujem našu komunitu). Rozhodla som sa ich postupne spísať na blog a podeliť sa o ne. Zároveň sa možno niečo nové dozviem od vás ♥

Začnem tým, čo som urobila tento rok ako prvé - príprava pôdy. Často je to podceňovaná záležitosť. Základné pravidlo znie, čo si zo zeme zoberiete, to je potrebné jej vrátiť späť. Je super, pokiaľ si počas sezóny robíte vlastný kompost, ktorý je dobré pridať do pôdy. Sám o sebe však slúži na to, aby vaša pôda získala štruktúru a živiny poskytuje iba v malej miere. Živiny jej je preto potrebné dodať napr. vo forme spomínaného maštaľného hnojiva. Ja postupujem tak, že si pôdu zbavím buriny, zrýľujem, posypem hnojivom a na vrch pridám kompost. Následne to zrýľujem vidlami a vyrovnám.

Budem sa tešiť na vaše tipy! Alexandra

PS: fotky sú ilustračné z minulého roka. Verím, že tento rok sa mi podarí vytvoriť atmosféru presne podľa mojich puntičkárskych predstáv :-) Zatiaľ sa môžete rovnako ako ja inšpirovať u mňa na Pintereste TU a TU






Aktuálne


Ahojte, ako sa veci u nás majú? Zvláštne! To však u každého z nás... Verte však, že nie ste sami pokiaľ práve prežívate neistotu. Neistotu v zdraví, práci či vo vnútornej rovnováhe. Preto je dôležité o tom hovoriť a nenechávať si to pre seba. Vážme si našu, dnes už nie malú komunitu, v ktorej sa môžeme vyrozprávať, povzbudiť a inšpirovať v každej stránke života. Presne preto som sama začala blogovať a stále je to dôvod, prečo v blogovaní chcem pokračovať. Na tento rok som si dala záväzok na blogu viac písať o tom, čo práve prežívam. Z tohto dôvodu vám chcem napísať, že aj ja mám maminu, ktorá pracuje v najviac ohrozenej skupine, otca, ktorý žije v zahraničí a novú prácu o ktorú môžem kedykoľvek prísť. Preto si každý deň pripomínam to, aké šťastie máme, že sme zdraví!

Nech nám to vydrží čo najdlšie a hlavne nech všetko dobre dopadne! Alexandra

Čo nikdy nezanedbávam


Ahojte, v poslednom čase som musela zo svojho života vypustiť viac aktivít, ktoré mi prinášali radosť. Času nie je jednoducho veľa... Je však jedna vec, ktorej sa za žiadnych okolností nevzdám - je to starostlivosť o pleť. Každodenný kúpelňový rituál, ktorý je pre mňa nie iba relaxom ale aj dobre investovaným časom :-) Koncom zimnej sezóny a na začiatok tej jarnej mojej pleti dodávam hydratáciu s novinkami od značky MANUFAKTURA. Všetky novinky z kolekcie RUŽA A TERMÁLNA SOĽ nájdete TU.

Už ste mali tú možnosť ich vyskúšať?

Majte sa krásne, Alexandra





Svetlý koberec v obývačke


Ahojte, viackrát som vám spomínala, že obývačka je v zimnom období naše najobľúbenejšie miesto v dome. Tu sa všetci stretávame, hráme, pozeráme telku, čítame a leňošíme. Dokonca na bielej sedačke aj maškrtíme ;-) Nie som typ, ktorý večne behá s prechovkou v ruke a keď raz vylejem kávu na biely poťah, tak ho jednoducho operiem (som to totiž ja, kto ju najčastejšie poznačí). Pri výbere koberca som preto neváhala ani minútu - musel byť svetlý. Z fotiek to možno nie je až tak jasné, ale naša obývačka je viac tmavá, ako svetlá. Koberec o rozmeroch 200x300 cm vo svetlej farbe ju výborne presvetlil. Navyše je hustý s mierne vyšším vlasom a preto sa deti na ňom radi hrajú a dokonca aj oddychujú, keď si spoločne pustíme rozprávku. Sme z neho všetci nadšení ♥ Je z obchodu TEMPO KONDELA a nájdete ho TU, momentálne vo výpredaji za 129 eur!

Ako sa vám páči?

Majte sa krásne, Alexandra







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...