Medené hrnce z francúzskeho blšáku


Poznáte ten pocit, keď na niečo dlho myslíte a v hlave si to predstavujete a nakoniec sa sen stane skutočnosťou? Presne to sa mi stalo s týmto blšákovým úlovkom. Dovolenku na Francúzskej riviére sme plánovali približne 6 mesiacov vopred (v hlave asi rok :-) ) a celý čas som mala dosť jasnú predstavu, čo by som si chcela priniesť. Nevedela som, či sa nám podarí ísť na blšák - veď predsa len sme sem nešli s tým zámerom. Informácie okolo nich som dokonca začala zisťovať až na mieste, keď nám jedna milá pani na autobusovej zastávke rozprávala, kde všade by sme mali ísť. Medzi tipmi bol aj blšák vo Valbonne (príspevok si prečítate TU). Vždy prvú nedeľu v mesiaci sa tu koná tradičný francúzsky blší trh na Place des Arcades. A je presne taký, aký si ho predstavujete! Doniesla som si toho viac, ale asi najlepší úlovok boli medené hrnce o akých som snívala celý čas ♥ V kuchyni sme ich povesili nad sporák a dodali jej šmrncovnejší nádych... Čo si myslíte vy? Napíšte mi v komente pod príspevkom...

Majte sa pekne, Alexandra


PRED a PO

 


Dve noci v Taliansku



Cestou na Francúzsku riviéru (príspevok si prečítate TU) sme na noc prespávali v Taliansku. Zvolili sme si zastávku pri Gardskom jazere a mestečku Borghetto. Musím priznať, že Sirmione v sezóne bolo preplnené turistami, čo nám až tak veľmi nevyhovovalo a tak Borghetto padlo veľmi vhod. Kľudné mestečko s turistami a reštauráciami, v ktorých si môžete pochutnať na výnikajúcej talianskej kuchyni a vypiť to najlepšie frizzante. Na ubytovanie sme si zvolili Agriturismo Corte Morandini, s vynikajúcimi raňajkami a milým personálom. Je umiestnené na vidieku obklopené olivovníkmi a nájdete tu úplný kľud.

POKRAČOVANIE O CESTE DOMOV A AKO SME PRESPÁVALI NA ZÁMKU NÁJDETE DOLE...


 







Naše letné cestovateľské dobrodružstvo sme zakončili nocou na zámku Castello di Roncade neďaleko Benátok. Znie to vskutku romanticky a popravde to také aj bolo. Neprestáva ma fascinovať akou rozmanitou krajinou Taliansko je! Toto ubytovanie sme riešili na poslednú chvíľu, asi 2 dni vopred. Podarilo sa nám ho preto získať za výhodnú cenu a dokonca s raňajkami. Zámok, zamestnanci a všetko okolo bolo naozaj úžasné. My sme si okrem spomienok domov priniesli aj víno, ktorého producentom je majiteľ. Na zámku sa organizujú aj degustácie a reštaurácia s recepciou je dokonale a s vkusom zmodernizovaná. Ubytovanie nájdete TU .

Dúfam, že sa vám dnešný cestovateľský príspevok páčil ♥

Alexandra












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...