Maľovanie interiéru aj pre začiatočníkov {v spolupráci s Primalex}

{tento príspevok obsahuje reklamné linky}


Ahojte, dnes som si pre Vás pripravila návod na to, ako postupovať pri maľovaní interiéru. Maľovanie dokáže byť dosť stresujúce... je to všeobecný názor, ktorý pozorujem vôkol seba. Pred pár rokmi som to vnímala rovnako a to až do momentu, kým som nevymaľovala prvú izbu. Dnes by som vás chcela namotivovať k tomu, aby ste sa tejto práce nebáli - nie je na tom nič zložité. Dokonca si tak viete ušetriť peniaze za maliarske práce a použiť ich niekde inde ;-) To je hlavný dôvod, prečo som sa tak rozhodla ja ♥

Tu je môj postup, ktorý zvládne každý začiatočník:

1. Výber farby - verte, či nie, ale táto časť vám zrejme zaberie najviac času. U mňa to tak po prvý krát určite bolo. V predajniach Dom farieb som bola pomaly, ako doma. Domov som si prinášala vzorky, ktoré som následne prikladala k stene, nábytku, oknám. S výberom svetlo modrej farby som bola maximálne spokojná, tento rok som sa ju však rozhodla zmeniť. Tentoraz bol výber maximálne jednoduchý - zvolila som totiž farbu bielu. A keďže sme doteraz vždy na stenách používali Primalex, voľba bola jednoznačná PRIMALEX POLAR

2. Príprava izby - pokiaľ vám to priestor umožňuje, presuňte si nábytok do stredu izby a následne prekryte špeciálnou zakrývacou fóliou. Zástrčky, vypínače, okno si oblepíme krycou lepiacou páskou. Podlahové lišty odmontujeme spoločne so stropným svietidlom.

3. Príprava podkladu (stien) - podklad by mal byť suchý, bez prachu a omietka by sa nemala lúpať. Pokiaľ sa nám vyskytnú rôzne trhlinky alebo diery po obrazoch, ktoré tam už nechceme mať, tie vyspravíme pomocou tmelu. Mastné škvrny odstránime pomocou saponátového roztoku. Taktiež, pokiaľ sa potrebujete zbaviť plesne pred aplikáciou penetrácie je vhodné použiť napríklad PRIMALEX MYKOSTOP ČISTIČ.

4. Penetrácia stien - penetrácia sa používa na spevnenie rôznorodých podkladov a zjednotenie nasiakavosti. Zvyšuje priliehavosť náterov a tým pádom vám nová farba bude lepšie kryť. Najčastejšie sa používajú univerzálna, hĺbková a fungicída. Ja som zvolila práve tú poslednú PRIMALEX FUNGICÍDNA PENETRÁCIA a to z úplne jednoduchého dôvodu. Ako určite viete, bývame vo vyše 100-ročnom dome a ten je veľmi náchylný k výskytu plesne. Aplikácia je jednoduchá - roztok si rozriedime podľa návodu a nanášame ho valčekom. Odporúča sa nanášať v min. jednej vrstve a nechať vyschnúť po dobu 4 hodín.

5. Maľovanie - farbu PRIMALEX POLAR nie je potrebné vôbec riediť a mne sa tento postup veľmi osvedčil. Vyhla som sa stekancom a frkancom. Farbu nanášame rovnomerne valčekom. Odporúčam maľovať za denného svetla. Umelé osvetlenie veľmi skresľuje výsledok a nie vždy musí byť vidieť miesta, kde je ešte potrebné naniesť farbu. Výrobca odporúča dve vrstvy a musím potvrdiť, že napriek tomu, že pôvodná farba bola iná, nebol najmenší dôvod aplikovať aj tretiu vrstvu. Dokonale prekryla všetky steny.

Primalex POLAR Biely ponúka dokonalú belosť, ktorá rozjasní váš interiér. Vďaka starostlivému výberu najkvalitnejších kalcinovaných vápencov a vysokému podielu titanovej beloby môžeme garantovať najvyšší stupeň „polárnej“ belosti (min. 92% BaSO4). S Primalexom POLAR dosiahnete dojem väčšieho a vzdušnejšieho priestoru vo vašom interiéri. Splní tak aj vaše najnáročnejšie predstavy o exkluzívne matnom finálnom vzhľade, pri zachovaní veľmi jednoduchej aplikácie.
Ideálny na maľovanie stien a stropov minerálnych omietok aj sadrokartónových dosiek interiérov v obytných a tiež komerčných priestoroch, najmä reprezentatívneho charakteru. Svojim jasne bielym tónom je vhodný taktiež do interiérov, ktoré majú zvýšené požiadavky na osvetlenie.

Ako prvý začneme maľovať strop. Nemusíte používať rebrík, postačí obyčajná teleskopická tyč a ochranné okuliare. Ďalšie sú na rade rohy, miesta okolo vypínačov a okien. Ja ich natieram štetcom. Pokiaľ sa dostanete až sem, verte mi, väčšiu časť maľovania, máte za sebou. A pritom sa to nemusí tak zdať ♥ Vždy maľujeme iba jednu stenu naraz. Najvhodnejšou technikou je nanášať farbu do písmena W, pričom valček zo steny nedvíhame. Tento úkon prerušíme, iba pokiaľ si potrebujeme nabrať farbu.

A to je všetko! Teda až na to, že je potrebné po sebe ešte poupratovať. Kto ale nemá rád pocit čistoty a nového začiatku?!

Prajem príjemné maľovanie, Alexandra







PS: čoskoro vám ukážem celú premenu spálne ♥


{ tento príspevok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Primalex, ale ako vždy, spolupracujem iba so značkami ktoré naozaj kupujem a podporujem }



2 komentáre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...